Başkan Binali Eniş'den 17 Ağustos mesajı

CHP Çayırova ilçe başkanı Binali Eniş, 17 Ağustos Marmara Depremi'nin 25. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Eniş, mesajında depremin yarattığı derin izlere ve kayıplara değinerek, bu acı olayın unutulmaması, her zaman gündemde tutulması gerektiğini vurguladı.

Başkan Eniş, depremin ardından ülke olarak büyük bir dayanışma örneği sergilendiğini hatırlatarak, afet bilinci konusunda toplumun her kesimini özveriye davet etti.

Ayrıca, afetlere hazırlık çalışmalarına büyük önem verdiklerini ve tüm vatandaşlara teknolojik gelişmelere paralel olarak Afet Aplikasyonu’nu telefonlarına yüklemeleri konusunda hatırlatmada bulundu.

Afet Bilinci Hayat Kurtarır Diyen Başkan Eniş, mesajında, "17 Ağustos ve geçtiğimiz sene yaşanan 6 Şubat Kahramanmaraş depremleri, bizlere bir kez daha gösterdi ki, afetlere karşı hazırlıklı olmak hayat kurtarır. Asrımızın en büyük felâketlerinden biri olan 1999 Marmara depreminde hemşehrilerimizi kaybettik. Sevdiklerimizi toprağa verdik. Bugün baktığımızda, 17 Ağustos Marmara Depremi’nin üzerinden 25 yıl geçse de 45 saniye içerisin  de binalar ile birlikte kaybettiğimiz hemşehrilerimizin özlemi hala yüreğimizdedir. Bu acı deneyimden ders çıkararak, gelecek nesillere daha güvenli bir yaşam bırakmak hepimizin görevi. Bu vesileyle 17 Ağustos 1999 Depremi’nde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, acılı ailelere sabırlar diliyorum. Rabbim bir daha böyle acılar yaşatmasın. ” ifadelerine yer verdi.