Çayırova CHP meclis üyesi Bitirgiç, “Lise öğrencileri için Çayırova Belediyesi'nin bu konu da acilen önlem almasını istiyoruz ”

GOSB Tadım Jale Yücel Teknik Lisesi ve Ertuğrul Kurdoğlu Anadolu Lisesi’nde okuyan öğrenciler öğrenci servis ücretlerinin yüksek olması ve okullarına ulaşımın az olması nedeniyle büyük güçlük yaşıyorlar. CHP Çayırova Belediyesi Meclis Üyesi Fettah Bitirgiç her iki okulda okuyan öğrencilerin yaşadıkları ulaşım sorunuyla ilgili olarak Çayırova Belediyesi’ne çağrıda bulunarak, “Sayın Çayırova Belediyesi yetkilileri; ilçemiz sınırları içinde bulunan GOSB Tadım Jale Yücel Teknik Lisesi ve Ertuğrul Kurdoğlu Anadolu Lisesi’nde okuyan öğrencilerimiz için ulaşım çilesi başladı. Bu okullarda okuyan öğrencilerimiz ve velilerimiz çok zor durumdalar. Servis ücretlerin yüksek olması sebebiyle öğrenciler kendi imkanlarıyla okula ulaşmaya çalışıyorlar.

“BÜYÜK SIKINTILAR YAŞIYORLAR”
Doğru dürüst otobüs seferleri yok, öğrenciler ya yürüyerek ya da otostop çekerek gidip gelmeye çalışıyorlar. Özellikle bu iki okulumuz sanayi bölgesinde ve yerleşim yerine uzak olmasından dolayı öğrencilerimiz büyük sıkıntılar yaşıyorlar. Yaya yolu olarak ya ıssız patika yollardan geçiyorlar ya da trafiğin en tehlikeli ve yoğun olduğu sanayi yollarda gitmek zorunda kalıyorlar. Özellikle kış aylarında okula ulaşmak daha da büyük sıkıntı. Okulların önünde geçen yolda üst geçit olmaması ayrı bir felakettir. Bu yollarda birçok ölümlü kazalar oldu. Son olarak geçen yıl Tadım Jale Yücel Teknik Lisesi’nin 10. sınıf öğrencisi Azra Oymak kızımız, yaya olarak okula giderken yoldan karşıdan karşıya geçinmeye çalışınca maalesef araba çarpması sonucu yaşamını yitirdi.“SERVİS DESTEK ÜCRETİ VERİLMELİ”
Bu üzücü olay bizi derinden etkilemiştir. Çayırova Belediyesi’nin bu konu da acilen önlem almasını istiyoruz; toplu taşıma sefer sayıların artırılması, ring servis araçların koyulması, Gerekli alt-üst geçitlerin yapılması, bu okullardaki öğrencilere aylık ‘servis destek ücreti’ verilmesi, okulların yönetimiyle iş birliği yaparak gerekli önlemleri alınmasını, geleceğimiz olan çocuklarımıza ‘güvenli eğitim’ aldırmak hepimizin görevidir.''sözlerini kullandı.