Dilovası'nda özel öğrencilerin beceri ve gösterileri büyük alkış aldı

10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası dolayısıyla, Dilovası 1.ve 2. Kademe Özel Eğitim ve Uygulama okulu bahçesindeki kutlamalarında özel öğrencilerin beceri ve gösterileri büyük alkış aldı.

Dilovası 1.ve 2. Kademe Özel Eğitim ve Uygulama Okul Müdürü Suat Atbaş’ın ev sahipliğinde düzenlenen programa, Dilovası Kaymakamı Dr. Metin Kubilay, Belediye Başkan Yardımcısı Necati Temiz, Milli Eğitim Müdürü Murat Balay, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Yusuf Taş, Özel Canan Eğitim Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Canan Yıldırım, Eğitime Destek Platform Başkanı Cahit Ekti, öğretmen, öğrenci ve velileri ile özel gereksinimli bireylerin aileleri katıldı.

ÖZEL ÇOCUKLARIN SERGİSİ TAKDİR TOPLADI

Özel Eğitim Uygulama Okulunun öğrencileri ve velilerinde katılımıyla, El Sanatları Atölyesinde yeteneklerin geliştirilmesi için geri dönüşüm materyallerinden yapılan ürün sergisini Kaymakam Dr. Metin Kubilay gezerek takdirlerini sundu.

OKUL MÜDÜRÜ SUAT ATBAŞ “KAYMAKAMIMIZIN HİMAYELERİNDE YARINLARIMIZ DAHA AYDINLIK” 

Okul Müdürü Suat Atbaş’ın yaptığı konuşmada, “Özel gereksinimli bireylerin, yaşamlarındaki eğitim ve sosyal hayatlarını sürdürebilmeleri için öğretmen ve öğrencileriyle, velileri de içine alan etkin yoğun bir eğitim ve öğretim faaliyeti içinde bulunmaktayız.  Okulumuz beş yıldır faaliyet gösteriyor. Cumhuriyetimizin 100 yılın nedeniyle 10 okulumuza erken tanı tanıma programı uyguladı. Bunu raporunu önümüzdeki günlerde bir rapor haline getireceğiz. Kaymakamımız Dr.Metin Kubilay’ın himaye ve destekleriyle yavrularımızın yarınlarını daha aydınlık ve parlak hale getirmeye gayret gösteriyoruz. Önümüzdeki dönemlerde yapımı ve düzenlemesi devam eden ve okulumuza taşındığımızda daha nitelikli bir ortamı da oluşturmuş olacağız dedi.

KAYMAKAM DR. METİN KUBİLAY “YAVRULARIMIZI VE FEDAKAR EĞİTİMCİLERİMİZİ TEBRİK EDİYORUM”

Kaymakam Dr. Metin Kubilay’da yaptığı konuşmada 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftasını kutlayarak şöyle dedi “Bu ilçenin mülki idari amiri olarak tüm personellerimizle sizlerin her zaman yanındayız, sizleri desteklemeye devam edeceğiz, kapımız ve gönlümüz sizlere hep açıktır. Okulumuz idareci ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Onların fedakâr ve gayretleriyle yavrularımız güven içinde eğitim ve öğretim faaliyetlerinde bulunuyor. Hedeflediğimiz okullardan bir olan Özel Eğitim Okulu yapımı başladı. İlçemize hayırlı olsun, Özel Eğitim Uygulama Okulu, idareci, öğretmen ve öğrencileriyle beraber büyük bir özveriyle, sevgi anlayışı içerisinde, 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Farkındalık günü etkinliğini çok güzel bir şekilde yansıttılar. Güzel sergisi de hazırlamışlar.  Kendilerini bu samimi gayretlerinden dolayı tebrik ediyorum.

Daha sonra program akışında olan ritim gösterisi, öğrencilerin istiklal marşı okuması, parkur oyunları, canlı müzik dinletisi ve öğretmen öğrenci dansıyla birlikte sonlanan etkinlik, misafirler tarafından büyük beğeni topladı.

Kaymakam Dr. Metin Kubilay program sonunda öğrencilere hediyeler dağıttı.

Eğitimde tek bir fert dahi feda edilemez ilkesiyle, anlayışıyla hizmet veren Dilovası Özel Eğitim Uygulama Okulu, idareci, öğretmen ve öğrencileriyle beraber büyük bir özveriyle, sevgi anlayışı içerisinde, 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Farkındalık günü etkinliğini çok güzel bir şekilde yansıttılar.