Gelecek Partisi Milletvekili Doğan Demir: Kayıplar bulunsun, kaybedenler yargılansın.

Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Demir,Cumartesi anneleri ile ilgili genel kurulda konuştu.

Vekil Demir, ''Sayın Başkan, Değerli Milletvekilleri…

İnsan Hakları Derneği’nin (İHD) 1992 yılında, zorla kaybedilenler için “Kayıplar bulunsun” sloganıyla başlattığı kampanya, 1995’te Cumartesi Anneleri’ nin mücadelesiyle büyük bir hak arama hareketine dönüşmüştür.

İlk kez 27 Mayıs 1995’te bir araya gelen Cumartesi Anneleri, 28 yıldır gözaltında kaybedilenlerin akıbetini soruyor, faillerin bulunup yargılanması ve kayıpların bir daha yaşanmaması için mücadele veriyor. Oradaki anneler evlatları, eşleri, babaları, kardeşleri, yakınları için nöbet tutuyor. Hak arama mücadelesi veriyor.

Değerli arkadaşlar, Cumartesi Annelerin yaşadığı 28 yıllık zulüm artık son bulsun.

12 Eylül 1980 darbesinden bugüne toplam 1.352 kişinin gözaltında kaybedilmiştir. 1352 kişinin akıbeti hala belli değildir.

Gelin Cumartesi Annelerinin 28 yıllık sesine kulak verelim bir meclis araştırma komisyonu kuralım, araştıralım neyse sonuç çıkıp açıklayalım.

Kendi vatandaşlarımıza hesap vermek bu kadar zor olmamalı.

25 Mayıs’ta Cumartesi Anneleri bininci kez Galatasaray Meydanında buluşacak. Cumartesi Anneleri’ nin haklı mücadelelerinin yanındayız. Galatasaray Meydanı’nı Cumartesi Annelerine tamamen açın ve bir an önce de bu zulmü bitirin.

Kayıplar bulunsun, kaybedenler yargılansın.

28 yıldır gözaltında kaybedilenlerin akıbetini soran faili meçhul cinayetlerin aydınlatılması için hak arayan Cumartesi annelerine terörist damgası vurmak vicdansızlıktır. Akıl dışıdır. Bir annenin içindeki evlat acısına verilen bu karşılıklar utanç vericidir.

Dünya duydu Cumartesi Annelerinin sesini siz hala kulak tıkıyorsunuz. Engelliyorsunuz, önlerine barikatlar kuruyorsunuz, hedef gösteriyorsunuz.

Elleri böğründe, boğazları düğümlü, gözleri nemli ne de çok ana var bu ülkede…

Anaların ağladığı bir ülkenin huzurundan söz edilemez!

Onların ağıdını dindirmeyen, failleri yargılayıp acısını biraz olsun dindirmeyen, hukuku işletmeyip sessiz kalanların üzerinde ah var ah bu ahın altından nasıl kalkacaksınız? Ben dahil 594 milletvekilinin önceliği olmalıdır, annelerin acısını hafifletmek.

Cumartesi Annelerinin, tüm Şehit Annelerinin, Berkin Elvan’ın, Ali İsmail Korkmaz’ın, Abdullah Cömert’in ve evlat acısıyla yanıp tutuşan nice annelerin acılarını yüreğimde, ruhumda hissediyor, acılarını paylaşıyorum.

Sözlerime Teoman’ın Cumartesi Annelerinin anısına seslendirdiği şarkının sözlerinden bir bölümle son vermek istiyorum.

Benim annem cumartesi, Her bir dilde çıkar sesi.

Benim annem cumartesi, Elinde solmuş bir resim.

Benim annem cumartesi, Hesap soracak öfkesi.

Buradan yıllardır benimde ruhumu acıtan acıyla Cumartesi Annelerine selam ve Saygılarımı iletiyorum.'' sözlerini kullandı.