Başkan Ömeroğlu, ''üzerimize düşeni fazlasıyla yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın''

Dilovası'nda bulunan ve ilçede faaliye gösteren Diler Demir Çelik fabrikası olduğu öğrenildi.

Fabrikanın bacasından çıkan zehri herkesi korkuttu. Bazı vatandaşlar o anları an vean kaydetti.

Görüntü ile ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği müdürlüğü yetkilileri inceleme başlattı.

Yapılan incelmelerin ardından eksiklik olduğu belirlenen her iki tesise toplamda 465 bin TL idari para cezası uygulandığı öğrenildi.

Olay anından belediye personellerini Olay yerine intikal ettiren Başkan Ömeroğlu sosyal medya hesabından yapılanların karşılıksız kalmadığını dile getirerek, ''

Kamuoyunun Bilgisine...
İlçemizde faaliyet gösteren bir sanayi kuruluşu tarafından çevreye yayılan yoğun toz kütlesi ile alakalı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile Dilovası Belediyemize ait ekiplerimiz olay yerine intikal etmiş ve gerekli incelemeler ivedilikle başlatılmıştır.
Konunun takipçisi olduğumuzu kamuoyunun bilgisine sunarız.
Kıymetli Hemşerilerimizin Bilgisine...
Dün ilçemizde faaliyet gösteren bir sanayi kuruluşunda yaşanan emisyon nedeniyle başlatılan incelemeler bugün itibarı ile tamamlanmıştır.
Olayın filtrede oluşan yanmadan kaynaklandığı tespit edilmiştir.
Filtre tamir edilene dek tesisin faaliyetleri durmuştur.
Aynı zamanda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğümüz tarafından firmaya 465 bin liralık ceza uygulanmıştır.
İlçe sakinlerimizin mağduriyetine sebebiyet verecek her türlü olumsuzluğun bertaraf edilmesi adına üzerimize düşeni fazlasıyla yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.''sözlerini kullandı.