Vali Aktaş ve milletvekili Hülagü Erzurumlular Vakfı ile buluştu

Çanakkale’de görev yaparken geçtiğimiz aylarda ilimize atanan Vali İlhami Aktaş, kendisini ziyarete gelen kurum ve kuruluşlara iade-i ziyaretlerini sürdürüyor. Bur taraftan kentin işleyişi hakkında bilgiler edilen ve kurumlardan brifingler alan Vali Aktüaş, sivil toplum kuruluşları ile de bir araya geliyor. Aktaş, bu kapsamda önceki akşam da Kocaeli Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı yönetimi ile bir araya geldi.

GENİŞ KATILIM
Erzurumlular Vakfı Başkanı Ahmet Önal ve yönetiminin ev sahipliğinde gerçekleşen ziyaret sırasında Vali İlhami Aktaş’ın yanı sıra AK Parti Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Sadettin Hülagü, aynı zamanda vakfın İstişare Kurulu’nda yer alan Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süreyya Temel, Kocaeli Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhsin Halis, Vakıf Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yağız, Körfez İlçe Milli Eğitim Müdürü Sergülen Kurt, Alemdar Vergi Daire Müdür Yardımcısı Ferit Sirke, Erzurumlular Vakfı Kurucu Başkanı Azmi Cihat Hatipoğlu, meclis üyeleri, Barış Tercüme firmasının sahibi Cemal Barış ile vakfın diğer kurullarının yöneticileri katıldı.

ÖNAL ÇALIŞMALARI ANLATTI
Buluşmada ilk olarak konuşan Kocaeli Erzurumlular Vakfı Başkanı Ahmet Önal, yürütülen vakıf faaliyetleri hakkında kapsamlı bilgiler verdi. Önal, “Çok sayıda öğrencimize aylık 1000 TL burs veriyoruz. Aynı zamanda 6 Şubat depremlerinin ardından bölgeye önemli oranda desteğimiz oldu. Ayrıca söyleşi programlarımızla ile Kocaeli’nin ve Erzurum’un özel zamanlarına yönelik üyelerimizi ve diğer davetlilerimizi bilgilendirme imkanı buluyoruz” dedi.

“KOCAELİ ÖZEL BİR KENT”
Daha sonra konuşan ve Erzurumlulara seslenen Kocaeli Valisi İlhami Aktaş ise “İade-i ziyaretlerimize devam ediyoruz. Bu kentin güçlü bir sivil toplum yapısı van. Bu buluşmalarımızla kenti de tanıma imkamı buluyoruz. Kocaeli özel bir kent, vatandaşlarımızın sıcak ve samimi yapısı aslında kent yöneticilerinin işini de kolaylaştırıyor. Burada görev yaptığım için mutluyum” dedi.

TABLO HEDİYE EDİLDİ
Son olarak konuşan AK Parti Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Sadettin Hülagü de kent genelinde yapılan sağlık yatırımları hakkında bilgilendirmede bulundu. Hülagü; Başiskele, Gölcük, Kartepe, Körfez ilçelere yapılan yeni hastaneler ve ilçelere kazandırılan aile sağlığı merkezleri hakkında bilgiler verdi, millet olarak birlik ve beraberlik mesajları verdi. Buluşmanın ilerleyen bölümlerinde konuklara yönesel ikramlarda bulunuldu. Programın sonunda ise Peygamberimizin güzel ahlâkına ve saygınlığına dair âyet ve hadislerin yer aldığı tablo Vali İlhami Aktaş’a hediye edildi.