Kaymakam Kubilay ve Başkan Ömeroğlu ilçe basınını ağırladı

Meşrutiyet’in ilan edildiği gün olan 24 Temmuz 1908’de İstanbul’da yayın yapan Gazeteler; SANSÜR MEMURLARINI matbaalarına almayıp, gazetelerini sansüre yollamadan basma kararı alırlar. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti 1948 yılında tarihteki bu olayı değerlendirerek aldığı kararla 24 Temmuz’u Basın Bayramı olarak ilan eder. 1971’de tanımdaki “Bayram” ifadesi çıkarılır, “Basın Özgürlüğü için Mücadele Günü” olarak değiştirilir.

Bilindiği üzere 24 Temmuz 1908 tarihi ülkemizde basından sansürün kaldırıldığı tarihtir. Bu tarihte gazeteler ilk kez sansürsüz olarak yayımlanmaya başlamış ve sansür ağır suçlardan biri sayılmıştır. Bu nedenle 24 Temmuz gününü “ Gazeteciler ve Basın Bayramı” olarak kutluyoruz.

Dilovası Kaymakamı Dr. Metin Kubilay ve Dilovası Belediye Başkanı Ramazan Ömeroğlu ilçede görev yapan basın mensuplarını 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayram nedeniyle önce başarı belgesi takdim etti sonra yemekte ağırladı. Kaymakamlıkta düzenlenen ilk ağırlama da ilçe de görev yapan gazetecilere çalışmalarından dolayı başarı belgesi verilirken, Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Gökmen Öztürk belgesini Kaymakam Kubilay ve Başkan Ömeroğlu'ndan aldı.

Ev sahibi ve Dilovası Kaymakam Kubilay, “ Dilovası Belediye başkanımız Ramazan Ömeroğlu ile birlikte tarafsız, doğru ve ilkeli haber için özveriyle çalışan ilçemizdeki basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramlarını tebrik ederek ,Teşekkür Belgelerini takdim ettik. Halkın sesi, kulağı olan bir nevi kamu hizmeti sunan gazetecilerimizle bir araya gelmekten mutluyum. Yaptığımız çalışmaların ve projelerimizin kamuoyuna aktarılmasında her zaman bizim yanımızda olan, doğru haber anlayışı ile mesleğini icra etmeye çalışan gazetecilerimizin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Gününü kutluyorum. Bizde kentin mülki amirleri olarak sizlerin işlerinizi kolaylaştırmak için elimizden geldiği şekilde kanunlar çerçevesinde sizlere destek olmaya çalışıyoruz.

ORTAK PAYDAMIZ DİLOVASI’DIR

Bu süreç içerisinde hem ilçemizi en iyi şekilde tanımaya hem de projelerimizi hayata geçirmeye çalışıyoruz. Bu projelerimizi hayata geçmesinde Belediye Başkanımız Ramazan Ömeroğlu'nun büyük desteğini görüyoruz. Kendisine ayrıca teşekkür ediyorum. Şuana kadar önemli projeleri hayata geçirmeye çalıştık. Bundan sonra da belediyemiz, diğer kurumlarımız ve sizlerin de desteği ile daha güzel projelerimizi hep birlikte hayata geçireceğiz. Hepimizin ortak paydası Dilovası’dır. Dilovası’nın geleceği ve vatandaşlarımızın refahı için el birliği güç birliği yapacağız.”dedi.

Dilovası Belediye başkanı Ramazan Ömeroğlu, ''Günümüzde her insanın bilgiye ulaşma, doğruları öğrenebilme ve kendi fikirlerini ifade edebilme özgürlüğünün en temel hak olduğu görüşü, modern dünyada tartışmasız kabul görmektedir. Basın, kamu adına gerçekleri araştırma, doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatma mesleğidir. Bu yönüyle demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelmektedir. Yazılı, işitsel ve görsel kanallar aracılığı ile yaşadığımız bölge ve tüm dünyadaki gelişmeler hakkında bilgi sahibi olunması, vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması ve kamuoyu oluşturulması gibi birçok önemli görev ve sorumlulukları üstlenmektedir. Dilovası İlçe Kaymakamımız Sayın Dr. Metin Kubilay ile birlikte; kamuoyunu doğru ve tarafsız bilgiler ile aydınlatmayı ilke edinmiş ilçe basınımızın güzide mensupları ile bir araya gelerek 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramlarını tebrik ettik.