110 metrekarelik atölyede deriden ürettiği maske, kostüm ve zırhları 26 ülkeye ihraç ediyor
110 metrekarelik atölyede deriden ürettiği maske, kostüm ve zırhları 26 ülkeye ihraç ediyor
110 metrekarelik atölyede deriden ürettiği maske, kostüm ve zırhları 26 ülkeye ihraç ediyor.
110 metrekarelik atölyede deriden ürettiği maske, kostüm ve zırhları 26 ülkeye ihraç ediyor.
Kocaeli’nin Darıca ilçesinde 110 metrekarelik bir atölyede deriye hayat vererek imzasını attığı sıradışı tasarımlardan maske, çanta, şapka ve spor aksesuarları üreten eski beden öğretmeni ve milli güreşçi Mesut Polat, ürünlerinin büyük kısmını Amerika ve Avrupa başta olmak üzere tam 26 ülkeye ihraç ediyor.
Öğretmelik mesleğini bıraktıktan sora ilk olarak evinin tavan arasında başladığı, daha sonra ise Darıca Bağlarbaşı Mahallesi, İstasyon Caddesi, No:303/A adresideki 110 metre karelik atölyesinde, deriye farklı yorumlar katarak Marvel karakterleri, çantalar, cüzdanlar, aksesuarlar, silah kılıfları, ayakkabı, yelek, eldiven, maske, kostüm, deri zırh, çarıklar, spor aksesuarları ve insanların hayatını kolaylaştıran özel tasarımlar yapan Mesut Polat, zanaat tutkusunun daha ağır basması sonucu 2020 yılında çok sevdiği beden eğitimi öğretmenliğini bıraktı.
İLK HOBİ OLARAK BAŞLADI
2004 yılında başladığı güreş sporunda Milli takım seviyesine kadar yükselen ve daha sonra Erzurum Atatürk Üniversitesi Beden Eğitimi Yüksek Okulu’nu bitiren Mesut Polat, atanmasının ardından 2 yıl sonra öğretmenliği bırakarak, yönünü uzun yıllardan bu yana hobi olarak uğraştığı el sanatlarına çevirdi. Babasının da ahşap ve demir ustası olması ve kendisini yönlendirmesiyle asıl hikayesinin çatı katında başladığını ifade eden Mesut Polat, ‘’ Bu zanaate kendim için, kendime küçük ürünler yapmak için başladım, hatta ilk olarak tütünlüğüm için bir kılıf yapmakla başladım, arkadaş çevrem tarafından bunlar beğeni toplayınca öğretmelik işimin yanında bunlardan bir kaç tane daha üretmeye başladım. İşimle birlikte akşamları yorgunluğumu da atmak için hem de bir şeyler üretmek için hobi olarak bir süre bu işi devam ettirdim. Bir iki cüzdan yaparak, bir şeyler yapıp üretmek kendisini iyi hissettirdiği için, bunu da yapabildiğimi gördükçe de yeteneğimin üzerine gittim’’ dedi.
ÖĞRETMENLİK VE DERİ ZANAATİ ARASINDA SEÇİMİNİ YAPTI
Uğraşlarının hobi olmaktan çıkmasının ardından öğretmenlik mesleği ve deri zanaatçiliği arasında seçim yapması gerektiğinin farkına vardığını söyleyen Mesut Polat, kendisine olan güveni ve deri ürünlerine olan yoğun talep nedeniyle tercihini yaptığını ifade ederek, ‘’ Öğretmenliğimi ve severek yaptığım atrenörlüğü bırakıp bu alana yöneldim. İlk atölyem evimizin çatı katındaydı, burada koyduğum hedef ise, herzaman Türkiye’de kalmak değil, dünyaya açılmaktı. Çünkü yapmış olduğumuz ürünler tüm dünyada beğeni toplayan bir alandır. Maskeler, kostümler bu alanda pahalı olduğu için işimizi dünyaya açmak istedik ve internet pazarlama sistemini kullanarak, bu kanallarla yurt dışına girişimizi yaptık. ‘’dedi
ÇATI KATINDA BAŞLADI, ŞİMDİ 26 ÜLKEYE SATIŞ YAPIYOR
İngilizce öğretmeni olan eşi Bahar Polat’ın yurt dışı müşteri ilişkileri konusunda çok büyük pay sahibi olduğunu da sözlerine ekleyen Mesut Polat, çatı katında işlerini büyütmeye başlamasının ardından bir kaç atölye değiştirip sonrasında bugün kü işyerinde üretime devam ettiklerini ifade etti.
DANIŞMANLIK HİZMETİ VERİP, İSTEYENLERE BU İŞİ ÖĞRETİYOR
Mesut Polat, Müşterilerinin önemli bir kısmının Avrupa ve Amerikalı’lardan oluştuğunu ve 26 ülkeye ürün satışı yaptığını söyleyerek, ‘’ Şimdi buradan 26 ülkeye ihracatımızı yapıyoruz, sadece maskeler değil, aksesuarlar, çantalar yapıyoruz, aynı zamanda Amazon, Etsy gibi kuruluşlarda danışmanlık hizmetleri veriyoruz, üretim yapmak isteyen girişimcilere, yurt dışına açılmak isteyenlere de aynı zamanda bu işi öğretip, bu sistemi kurup, herkesin ticaret yapması, herkesin ihracaat yapması için çabalıyoruz’’ dedi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.