Çiler, teknolojik dönüşümün önemini anlattı
Çiler, teknolojik dönüşümün önemini anlattı
Çiler, teknolojik dönüşümün önemini anlattı.
Çiler, teknolojik dönüşümün önemini anlattı.
Girişimci İşadamları Vakfı Gebze Şubesinin düzenlediği 'Covid-19 ile teknolojik dönüşüm' programına katılan Gebze Ticaret Odası (GTO) Başkanı Nail Çiler, teknolojinin önemine vurgu yaparak, Z kuşağına göre düzenlenmesinin altını çizdi.
Gebze Ticaret Odası(GTO) Başkanı Nail Çiler, Girişimci İşadamları Vakfı Gebze şubesinin düzenlemiş olduğu “Covid-19 ile Teknolojik Dönüşüm” konulu programa katılarak, GTO’nun çalışmaları hakkında bilgilendirmelerde bulunurken, krizi fırsata çeviren önemli adımların atıldığını vurguladı.
GTO’nun süreç içerisinde aldığı ekonomik tedbirler ve sosyal destekler, iş yapış şekillerinde yaşanan değişim ve iş insanlarımızın bu sürece nasıl adapte olduğu konuları ile ilgili bilgilendirmede bulunan GTO Başkanı Çiler, pandeminin etkisini tüm dünyada ve ülkemizde yitirmesiyle, ülke ekonomisindeki güçlü toparlanmaların görüleceğine olan inancını dile getirdi. Başkan Çiler, eğitim sisteminin artık "Dijital Nesil" olarak adlandırılan Z kuşağına göre düzenlenmesi gerektiğini vurgulayarak, fiziki sınırların olmadığı, yeni ekonomik ve ticari hayatta iş insanlarına başarı temennisinde bulundu.
GEBZE, SANAYİDE TÜRKİYE’NİN LOKOMOTİFİDİR
İşte GTO Başkanı Çiler’in sarf ettiği satırbaşları: “Teknoloji, dünyanın ekseninde insanın olduğu her yerde var. Gebze, sanayide Türkiye’nin lokomotifidir. Bilimin üssü olan yerlere ev sahipliği yapıyoruz. Genç girişimcilere her daim destek vermeye çalıştım, vermeye de devam edeceğiz. Kocaeli, ihracatının yüzde 80’inini Gebze’den yapıyor. Türkiye’de ilk 10’a giren, ilçe ismiyle olan üniversite, Gebze Teknik Üniversitesi. 166 bin öğrencimiz var. Bunlar bizim için, Gebze için nimet.
PANDEMİ BİZE TOKAT ATTI
Pandemi döneminin ilk zamanlarında hepimiz iş yerlerimizde bocaladık. Hem çalışanları, hem tedarikçi firmaları, hem de kendi sağlığımızı korumak zorundaydık. Elbette ki, ülke geleceği adına toplumsal düşünmek zorundaydık. Biz bu süreçte işletmeleri ve kişileri ayakta tutmak zorundaydık. Bu dönemde ihtiyaçlarımız, isteklerimizin önüne geçti. Tüketicilerin alışkanlıkları değişti. Pandemi bize tokat attı.
6’NCI DUYU ORGANI TEKNOLOJİ
Hepimiz yeni bir ticari ve ekonomik hayata merhaba demek zorunda kaldık. 6’ncı duyu organımız, ‘teknoloji’ hayatımıza girdi. İnternet üzerinden yapılan ticaretlerde faaliyetler arttı. Bana göre bu kazanımdır. Önemli olan da budur, krizi fırsata çevirebilmek. Biz de bunu elimizden geldiğince en iyi şekilde yaptığımızı düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.